Už viem, čo urobím.. - Woiwode, L. (LUK, 1975)
Reč bude o láske, o láske dvoch mladých ľudí, Chrisa a Ellen, o tom, ako uzavreli manželstvo a čo to pre oboch znamenalo. Prekážkou na ceste k harmonickému spolužitiu nie je len odpor bigotných príbuzných či začiatočný nedostatok hmotných prostriedkov - tieto prekážky sú vonkajšie a môžu pôsobiť aj stmeľujúco. hlavnou prekážkou je vnútorná zložitosť i rzpornosť ľudskej osobnosti, a zápas o vzájomné zblíženie a porozumenie sa vďaka Woiwodeho bystrému pozorovaciemu talentu a umeleckému majstrovstvu stáva strhujúcim dobrodružstvom. V samote michiganských lesov, kam sa Chris a Ellen trochu oneskorene vyberú stráviť medové týždne, majú obaja dosť času a príležitostí okúsiť trpkosť pochybností, ale aj pochopiť, že prvotné očarenie je dar, ale trvalé puto, trvalý ľudský vzťah je výsledkom cieľavedomého úsilia.