Vajanský Portrét odvážneho - Juríček, Ján; Vančo, Ladislav (Bratislava Obzor, 1988)
Postava slovenských dejín pomatičných čias. Začiatok deväťdesiatych rokov 19. storočia.
Lit. 62. Fot. na front. Zákl. biograf. a bibliograf. údaje. 62 zázn. v slov. a češ.
Keywords: životopis -- Svetozár Hurban Vajanský -- 19. storočie; Vajanský; Biografie a memoáre