Vila Klára - Rajec, Fero (Slovart, 2017)
Príbeh bratislavskej rodiny na pozadí historických udalostí druhej polovice 20. storočia. Dejinné udalosti nie sú len kapitoly v učebniciach, odrážajú sa aj na životoch bežných ľudí. Druhá vlna znárodnenia po februárovom prevrate v roku 1948 sa dotkla aj rodiny majiteľa zlatníctva Alexa Reimanna. Zrazu prišiel o všetko, čo vybudoval, o svoj obchod aj o takmer dostavanú vilu. On i jeho rodinní príslušníci sa stali zo dňa na deň nepriateľmi štátu. Život im znepríjemňuje Štátna bezpečnosť, no i napriek tomu sa snažia žiť svoje životy najlepšie, ako vedia. Až rok 1989 prinesie aspoň nejaké zadosťučinenie.