Víťazstvá a prehry 1918 - 1945. 9. - Beuetelhause, Róbert; Slaninková, Katarína (Naše hrôzyplné dejiny, 2021)
V ďalšej časti Našej hrôzyplnej histórie spoznáme osud Československa od jeho vzniku v roku 1918 až po jeho rozpad počas druhej svetovej vojny. Prvé roky boli búrlivé, nový štát sa musel vyrovnávať s nevraživosťou susedov a zároveň si politici museli ujasniť, aký štát chcú budovať. Budeme sledovať, ako sa nakoniec dva národy rozkmotrili, štát sa rozpadol a obyvatelia museli čeliť virvaru druhej svetovej vojny. Dôležitá etapa našich dejín je opäť opísaná zrozumiteľne a prístupne a ilustrovaná obrázkami Kataríny Slaninkovej.