Volání divočiny : a povídky z Alijašky - London, Jack (knihovna československé mládeže, 1968)
Nezabudnuteľný napínavý príbeh psa Bucka, ktorý navždy opúšťa civilizáciu, aby sa stal vodcom vlčej svorky v neľútostnej divočine. V nehostinnom prostredí amerického severu vyhráva nielen silnejší, ale aj česť, ušľachtilosť ducha a spravodlivosť. Drsný každodenný život ľudí i zvierat bojujúcich o prežitie v krásnych, ale odľahlých končinách sa navždy zapísal do sŕdc čitateľov vďaka majstrovskému podaniu veľkého amerického autora, ktorý ich poznal ako málokto.