Volavka 6. - Kozmon, František (IKAR Bratislava, 2021)
Marek Wolf sa ocitá na mieste činu ešte pred príchodom polície: obeťou vraždy je jeho mama, vražednou zbraňou služobná devina a hlavným podozrivým brat Patrik. Ten ušiel z nápravnovýchovného zariadenia, no Wolf aj napriek dôkazom verí v jeho nevinu. Pátra po bratovi a celkom zabúda na vyšetrovanie, ktoré nestihol uzavrieť. Až kým nenadobudne podozrenie, že prípad Červ s maminou vraždou súvisí.
Karol Lupták, stále mimo služby, hľadá nezvestnú kamarátku svojej dcéry. Stopy ho zavedú do luxusného hotela vo Viedni, z ktorého Laura za záhadných okolností zmizla. Bezpečnostná kamera ju zachytila potácať sa po chodbách, zo záberu sa stratila pri mraziacej miestnosti a na žiadnom ďalšom sa už neobjavila. Lupták je presvedčený, že Laurino zmiznutie súvisí so známou americkou speváčkou, ktorá v tú noc v hoteli organizovala súkromný večierok.
Keywords: Krimi, detektívky; špionážny, napínavý