Všetky moje strašidlá. [4]. Vystrašená sestra - Brezina, Thomas 1963- (Arkus, 2005)
Knižka dobrodružstiev excentrického riaditeľa školy má tri diely: Akadémia pána Machuľu, Cesty pána Machuľu a Triumf pána Machuľu. Rozprávačom a hlavným protagonistom prvej časti je študent menom Adam. V každodennom svete sa mu nič nedarí, na čo siahne, to sa pokazí, na čo pozrie, to sa rozletí na márne kúsky. Zúfalí rodičia nevediac, čo si s nepodareným potomkom počať, ho pošlú do Akadémie pána Machuľu, ktorá stojí na samom konci Čokoládovej ulice. Tu sa sa neučí ani čítať, ani písať, ani počítať, ale vykladať sny, navštevovať rozprávky, liečiť choré predmety, zväčšovať a zmenšovať ľudí, rozumieť zvieratám a skladať verše na žabí (nazvime to tak) spev. Druhá časť pomenovaná Cesty pána Machuľu je výpravným dobrodružstvom po bájnych krajoch s cieľom nájsť čierny atrament, ktorého bol akútny nedostatok. Nemožnosť viesť záznamy najväčšmi trápi obyvateľov krajiny, kde príbehy prestupujú všetky oblasti života, krajiny s názvom Bajkária. Vladárovi tejto ríše plnej rozprávačov, bájkarov a fantastov pán Machuľa, ktor