Výber I. - Krčméry, Štefan (Zlatý fond slovenskej literatúry, 1982)
Z prvých veršov, Keď sa sloboda rodila, Herbárium, Piesne a balady, Balady, Pozdrav odmlčaného básnika, Z cudzích sadov, Zimná legenda, Čierne husle, Prehľad dejín slovenskej literatúry a vzdelanosti, Krčméryho listy.