Vzdušný zámok, ktorý vybuchol - Larsson, Stieg (Millennium, 2015)
Vzdušný zámok, ktorý vybuchol je treťou časťou najslávnejšej série modernej švédskej literatúry. Hlavnú hrdinku Lisbeth Salanderovú po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom Alexandrom Zalačenkom, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby.