Vzpomínky na Sherlocka Holmese. 2 - Doyle, Arthur Conan (Mladá fronta, 1972)
Jedenáct detektivních povídek, které spolu s knihou Dobrodružství Sherlocka Holmese pevně zafixovaly v čtenářském povědomí dnes už nesmrtelnou postavu objevitele "dedukční metody" i jeho přítele a komentátora doktora Watsona, blízkého lékařskou profesí autorovi, který mu často propůjčuje svůj ironický pohled na události. Většina detektivních případů se odehrává v posledních letech 19. století.