Z celého srdce - Nelken, Dinah; Tomanová, Jitka; Toman, Rudolf (Praha Melantrich, 1991)
Smútok je epicky uzavretý, prísne komponovaný a majstrovsky ladený psychologický román. Autor sa v ňom sústreďuje na podrobnú a presnú deskripciu vnútorného duchovného sveta a citového života protagonistky románu Žofky Kurátorovej..
Keywords: Spoločenské romány