Z minulosti Kde leží naša bieda. Zhasnuté slnko. Zvon bez veže. Peter a Pavel - Solovič, Ján; Čavojský, Ladislav; Imro, Igor (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Kde leží naša bieda. Zhasnuté slnko. Zvon bez veže. Peter a Pavel. V tejto knihe sa rozhodol podať svoj pohľad na život vodcu nášho národného pohybu Ľ. Śtúra, slovenského polyhistora M. Belu známeho tolstojovca D. Makovického i priblížiť údajnú návštevu ruského cára Petra v Bratislave. Oživuje tváre a deje dávnominulé a predsa tak naliehavo prítomné a aktuálne aj v našej súčasnosti.
Mimo edície. Rozlož. tit. list. Fot. na tit. liste.
Keywords: Literatúra slovenská