Zasľúbená krajina - Lagerlöf, Selma (Zlatý fond svetovej literatúry, 1978)
Švédska literárna kritika označila román Zasľúbená krajina za najlepší švédsky sedliacky epos. Možno ho však chápať aj ako láskyplné zobrazenie folklórnych pôvabov švédskeho ľudu, jeho mravných názorov, krásnej jadrnej povahy so vzťahom k rodnej zemi.