Zaujímaví muži - Leskov, Nikolaj Semionovič (Pamír, 1978)
Výber tvorby ruského autora: Očarovaný pútnik - hlavný hrdina celý život hynie, no nijako nemôže zahynúť, obdiv k vitalite ruského ľudu. Zaujímaví muži - na zaujímavých osudoch skúma etické hodnoty vo vojenskom prostredí. Na tému Kreutzerovej sonáty - novela z prostredia inteligencie a satirický "Zimný deň".