Zbojníkova dcéra RONJA - Lindgrenová, Astrid (SLOVART, 2021)
V noci, keď sa na hrade v čarovnom lese narodila odvážna Ronja, dcéra kapitána zbojníkov Mattisa, zúrila v horách búrka. Blesk udrel do stredu hradu, preťal ho na dvoje a čoskoro sa do druhej polovice hradu nasťahovala nová banda zbojníkov pod velením Borka. Rodiny proti sebe tvrdo a neľútostne bojujú, a ešte neľútostnejšie okrádajú pocestných v tmavom lese.