Zbojníkova dcéra RONJA - Lindgrenová, Astrid; Desigh Ilon Wikland AB; Rakšányiová, Jana (SLOVART Bratislava, 2021)
V noci, keď sa na hrade v čarovnom lese narodila odvážna Ronja, dcéra kapitána zbojníkov Mattisa, zúrila v horách búrka. Blesk udrel do stredu hradu, preťal ho na dvoje a čoskoro sa do druhej polovice hradu nasťahovala nová banda zbojníkov pod velením Borka. Rodiny proti sebe tvrdo a neľútostne bojujú, a ešte neľútostnejšie okrádajú pocestných v tmavom lese.
Ronja a Birk, syn Borkov, sa však spriatelia a chcú rozhnevané rodiny zmieriť. Podarí sa dvom deťom zo znepriatelených zbojníckych bánd v lese plnom divožienok a chlpazlíkov, čo sa pištiac a vreštiac preháňajú po lese, zastaviť vyčíňanie vlastných rodičov?
Keywords: Bel. do 10 r; 8+; rozprávky