Zlatá brána : Povesti a rozprávky z Horného Považia - Moravec, Ján (EDIS - vydavateľské centrum ŽU, 2018)
Kniha je určená pre milovníkov povestí a rozprávok, lokálpatriotov, ktorí si radi prečítajú nové príbehy o zaujímavých miestach v okolí Žiliny, Bytče či Rajca, pre deti staršieho školského veku, mládež i dospelých.