Zrada Dovolil si zobrať spravodlivosť do vlastných rúk 3. - Nesbo, Jo (IKAR Bratislava, 2016)
Počas návštevy amerického prezidenta v Nórsku policajt Harry Hole omylom zastrelí agenta americkej tajnej služby. Vzápätí sa do Nórska dostáva zbraň, používaná atentátnikmi na celom svete. Pripravuje sa v krajine politicky motivovaná vražda? Na koho má byť zbraň Märklin použitá?
Harry Hole odhalí stopu, ktorá vedie k nórskym vojnovým veteránom, bojujúcim v druhej svetovej vojne na strane fašistov pri Leningrade. Akú úlohu v tomto spiknutí hrajú neonacisti z baru U Herberta? Kto je to Princ? Má kontakty priamo na políciu? Kto je Sverre Olsen?
V uliciach Oslo sa roztápa sneh a odhaľuje príbeh, v ktorého strede stojí vrah odhodlaný pomstiť zradu. Sedemnásty máj má byť jeho posledným veľkým vystúpením..
Jo Nesbo v súčasnosti patrí medzi najpopulárnejšich svetových autorov. Z jeho kníh sa predalo už viac ako 18 miliónov výtlačkov!
Akvizíciu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Keywords: Krimi, detektívky