Žitava - Tinák, Benjamín (Nová próza, 1984)
Román o roľníckom spôsobe života. Rodný kraj predstavuje autor čitateľovi z najrozličnejších strán: cez jeho prírodu, prácu ľudí na poli, vo vinohrade, cez činnosť predstaviteľov vtedajších politických strán i cez postupne narastajúci konflikt medzi všetkými zúčastnenými, ktorého predmetom je pôda.