Žitava - Tinák, Benjamín; Blažo, Pavol; Kardelisová, Viera (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1984)
Román o roľníckom spôsobe života. Rodný kraj predstavuje autor čitateľovi z najrozličnejších strán: cez jeho prírodu, prácu ľudí na poli, vo vinohrade, cez činnosť predstaviteľov vtedajších politických strán i cez postupne narastajúci konflikt medzi všetkými zúčastnenými, ktorého predmetom je pôda.
Ilustr. na front. a predsádke.
Keywords: Spoločenské romány