Tichá vojna Stoja na tej istej strane, napriek tomu ich tajné poslanie obráti proti sebe - Norman, Andreas; Debnárová, Alexandra (Ikar Bratislava, 2018)
Ako dobre vlastne poznáme tých, ktorých milujeme?
V Sýrii zúri vojna.
Švédska a britská tajná služba má všetky predpoklady na vzájomnú spoluprácu v boji proti terorizmu.
Bente Jensenová.
Už päť rokov celkom nenápadne žije s manželom Fredrikom a dvomi synmi v upršanom Bruseli. Je švédska agentka a s vervou plní svoje poslanie.
Jonathan Green.
Vystupuje ako britský ekonomický diplomat, v skutočnosti to znamená prítomnosť MI6 v Bruseli. Jeho kariéra je ohrozená pre únik háklivých dokumentov týkajúcich sa Domu, miesta, kde sa pri vypočúvaní zajatcov používali brutálne praktiky. Dokumenty sa dostali do rúk švédskej tajnej služby. Konkrétne do rúk Bente Jensenovej.
Zverejnenie informácií o Dome a o tom, čo sa v ňom deje, by malo ďalekosiahle politické dôsledky. Okrem dobrého mena Britov tento únik ohrozuje aj Greenovu dlho pripravovanú operáciu Herkules, na ktorej mu veľmi záleží. Najradšej by okamžite zatlačil na Bente a dokumenty získal späť.
Lenže tak jednoducho to vo svete špionáže nefunguje. Nehodnotia sa metódy, ale výsledky.
Bente a Jonathan sa tak ocitnú v tichej vojne, kde sa ten, koho milujete, môže stať vaším najhorším nepriateľom.
Keywords: Krimi, detektívky