Reflexia školského manažmentu a vzdelávania školských manažérov v našej odbornej literatúre - Obdržálek, Zdeněk, 1929- (Škola, 2011)
Publikácia je orientovaná na posúdenie monografií a článkov zo školského manažmentu a vzdelávania školských manažérov riaditeľov škôl. Jej cieľom je nielen prispieť k hlbšiemu prieniku do podstaty školského manažmentu a vzdelávania školských manažérov v Slovenskej republike, ale aj logicky usporiadať, analyzovať, porovnávať a hodnotiťvybrané publikované témy k tejto problematike, a tým prispieť ku kvalitnejšej orientácii v nich. Je určená riaditeľom škôl nastupujúcich do funkcie, ale aj skúse ným riaditeľom skôl s riadiacou praxou, učiteľom so záujmom o perspektívny výkon riadiacej funkcie, študentom fakúlt učiteľského zamerania i lektorom, ktorí vzdelávajú školských manažérov.