Vyslankyňa lásky Životopis Márie Terézie Schererovej, prvej predstavenej Kongregácie milosrdných sestier sv. Kríža - Dutli-Rutishauser, Maria, 1903-1995; Richterová, Magdaléna (Bratislava Lúč, 2000)
Rehoľné sestry Svätého kríža, ako im ľudia bežne hovoria, sú veľmi známe aj u nás na Slovensku. Aby sme sa o nich viac dozvedeli, o ich statočnej a obetavej zakladateľke, ktorej proces blahorečenia sa započal, vyjde jej životopis.Mária Terézia Schererová bola výnimočná žena. Snúbila sa v nej rozvaha, vecnosť, železná vôľa, veľká láska a hlboká viera v Boha. Mala silu prekonať tie najťažšie prekážky pri plnení odporúčaní svojho duchovného vodcu pátra Theodosiusa. Pomocou spoločenstva oddaných sestier pomáhala v nemocniciach, lazaretoch, vo väzniciach...Tešíme sa, že vyjde opäť životopis, ktorý každého bez rozdielu povzbudí vo viere a v ochote slúžiť blížnemu. Životným heslom rehoľnej sestry Márie Terézie bolo: „Boh sa postará." A to bolo zároveň i dedičstvo, ktoré zanechala svojim rehoľným dcéram, ale i nám.
Keywords: Scherer, Mária Terézia -- blahoslavená -- 1825-1888 -- biografie; rehoľníčky; Švajčiarsko; biografie