Tigria klietka - Francis, Dick, 1920-2010; Samcová, Jarmila, 1939-2017; Longauer, Ľubomír, 1948- (Bratislava Smena, 1984)
Bývalý džokej Sid Halley pracuje ako súkromný detektív, keď ho lord Frialy požiada aby mu preveril štyri syndikáty s finančnou účasťou na dostihovom športe. Nikomu nejde do hlavy, prečo trénovaní favoriti prehrávajú a jeden za druhým hynú. Stopa vedie do laboratória na výrobu vakcín, kde Sid s priateľom odhalia prepojenie siahajúce až na najvyššie miesta štyroch spoločností. Podvody, nekalé praktiky a úplatkárstvo preniknú aj do útrob inštitúcie zameranej proti nim - veď dostihy sú nielen vzrušujúci šport, ale aj veľké peniaze.
Keywords: anglické romány; detektívne romány