Múdre myšlienky - Barta, Vladimír, 1974-; Bárta, Vladimír, 1939- (Slovenská Lupča AB ART press, 2008)
Publikácia Múdre myšlienky prináša nielen poučné citáty známych i menej známych osobností na témy láska, priateľstvo, šťastie, život. Prekvapí aj nezvyčajne bohato ilustrovaným obsahom, pestrými fotografiami z ríše zvierat, prírodných krás i monumentov vytvorených ľuďmi. Ozajstná láska je umenie nájsť vo svete niekoho, s kým si rozumieš lepšie, než sám so sebou. /H. F. Amiel/ Skutočné priateľstvo sa môže zakladať len na spojení podobných pováh. /L. van Beethoven
Keywords: životná múdrosť; aforizmy; fotografické publikácie