Mentálne postihnuté dieťa v škole - Gaži, Michal, 1925-2004 (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1991)
Neúspešní žiaci v škole, Diferenciácia mentálne postihnutých žiakov vzhľadom na úlohy a ciele výchovy, Rozvoj osobnosti mentálne postihnutých, Metodika rozvíjania psychických funkcií, Vyučovanie v osobitnej škole, Metodika vyučovacích predmetov, atd...