Príbehy lásky v Biblii 13 biblických poučení o vzťahoch, priateľstve a viere - Bream, Shannon, 1970-; Horobová, Linda ([Bratislava] Vydavateľstvo Motýľ, 2023)
Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie.
Od momentu, keď Adam vyhlásil Evu za „telo z môjho tela“, cez obetavú lásku Jozefa k Márii a hlboké priateľstvo Dávida a Jonatána až po hojnú a nikdy sa nemeniacu Božiu lásku: samotná Biblia je jeden veľký príbeh lásky. Zároveň však nanovo definuje spôsob, akým by sme podľa novodobého sveta mali o láske premýšľať.
Biblia odhaľuje viac než len krásu zamilovanosti a bolesť zlomených sŕdc. Vo Svätom písme vidíme krásny Boží plán pre manželské partnerstvo. Sme svedkami priateľstiev, ktoré prekračujú všetky hranice. Sledujeme, ako rodiny prechádzajú rôznymi životnými obdobiami. Náš vzorový príklad pre všetky tieto situácie je tá najhlbšia, najtrvácnejšia a najzákladnejšia láska, akú možno poznať: bezpodmienečná láska Boha k svojmu ľudu.
Preložené z angličtiny
Miesto vydania podľa NA ISBN
Obsahuje stručné profesijné údaje o autorke
Obsahuje poznámky pod čiarou
V knihe Príbehy lásky v Biblii autorka Shannon Bream vyvodzuje ponaučenia z biblických ľúbostných vzťahov, priateľstiev a rodín – tých dobrých, ale aj zlých. Objasňuje, ako sa Božia láska často veľmi líši od našej lásky, prevracajúc naruby naše predpoklady o živote, vzťahoch a o sebe navzájom. Príbehy lásky v Biblii nám pripomínajú, že bez ohľadu na to, kde sa ocitneme, neochvejná Božia láska nám bude stále oporou a nasmeruje nás.

Tieto pohľady do biblických vzťahov vás povznesú, povzbudia a odhalia nové rozmery najdôležitejšej kresťanskej povinnosti: milovať Boha a svojho blížneho.
Keywords: Biblia; Bible; spiritualita; Love; Christian love; náboženská viera; láska; kresťanská láska; Spirituality; Religious faith; náboženské prózy; Religious prose; úvahy; Essays