Tatry na tanieri - Packa, Štefan, 1946-; Muntág, Stanislav, 1965- (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2013)
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!