Naj... dinosaury v pohybe - Laboucarie, Sandra (Svojtka & Co., s.r.o, 2023)
Kedy sa dinosaury objavili? Ako sa líšia od ostatných zvierat? Mali perie? Prečo vyhynuli? Ako vyzerá práca paleontológa? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nájdeš v tejto veľkej knihe s viac ako 50 pohyblivými prvkami. Autorka Sandra Laboucarie sa s pomocou paleontológa Yvesa Laurenta ponorila do pútavého sveta dinosaurov a čerpala z najnovších vedeckých výskumov. Fascinujúce tvory ožívajú vo výrazných a detailných kresbách Benjamina Bécuea, ktorý sa snaží vychádzať z najnovších poznatkov o podobe dinosaurov. Táto ilustrovaná kniha vám názorne ukáže svet dinosaurov, vysvetlí, ako sa dinosaury postupne vyvíjali až k dnešným vtákom, a predstaví prácu paleontológov. Kniha je plná krásne spracovaných ilustrácií, odklápacích okienok a pohyblivých prvkov, určených na šetrné zaobchádzanie.