Neil Armstrong - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Jacques, Christophe; Ľahká, Denisa (SLOVART Bratislava, 2023)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Keď malý Neil navštívil leteckú šou, lietadlá ho očarovali. Vtedy v ňom vzbĺkla iskrička lásky k lietaniu. Pilotovať lietadlo sa naučil ešte skôr, ako šoférovať auto! Najskôr bol pilotom v Americkej armáde, potom vstúpil do NASA. Čoskoro dostal ponuku viesť prvú výpravu na Mesiac. A tak sa v roku 1969 zapísal do histórie ako prvý človek na Mesiaci.
Keywords: Náuč. lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia