Zlaté ruky : Príbeh Bena Carsona - Carson, Ben; Murphey, Cecil (Advent-Orion, 2001)
Zlaté ruky, to je príbeh chlapca, ktorý má mnoho snov, ale ešte viac problémov ľ so školou, spolužiakmi, so svojím okolím, sám so sebou. Zároveň je to tiež príbeh muža, u ktorého sa odvaha snúbi s vytrvalosťou, skromnosťou a súcitom. Čitateľ sa spolu s autorom dostáva nielen do svojrázneho chlapčenského a neskôr i študentského sveta, ale sčasti aj do prostredia významnej neurochirurgickej kliniky ľ Hopkinsovho centra ľ kde v tichu operačných sál ožívajú mnohé stratené nádeje. Carsonovo životopisné rozprávanie poskytuje aj priestor na uvažovanie a inšpiráciu zvlášť mladým ľuďom.