Janko Hraško - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Buvik, 2018)
Dve známe rozprávky O Jankovi Hraškovi, ktorý prešiel cez rozum bohatému pánovi a o neposlušnom Janíčkovi, ktorého uniesla líška v spojení s príťažlivými a invenčnými celostranovými ilustráciami Vladimíra Krála sú v poradí už treťou knihou z edície bilderbuchov pre malé deti (Kozliatka, Buvik 2013, Ako šlo vajce na vandrovku, Buvik 2015). Príbehy o šikovnosti a vynaliezavosti malých hrdinov, ale aj o nebezpečenstve, aké im hrozí a o tom, ako sa všetko dobre skončí, môžu menšie deti samy vyrozprávať rodičom podľa ilustrácií. Kniha je určená deťom od troch rokov.