Vynálezce Alva - Smolíková, Klára, 1974-; Bárta, Luděk, 1961-; Smolík, Jan, 1965- (Praha : Česká televize, 2016)
Bohatě ilustrované vtipné příběhy podle televizního večerníčku. Pro mladší děti.
Je libo raketobrusle, přenášedlo, létající samočistící maxibubliny nebo robota, který za vás uklidí zahradu? Alva si ví rady se vším. Vynálezce Alva je brýlatý kluk - rozcuchaný neposedný zrzek, toužící po technických vymoženostech třetího tisíciletí. Jméno Alva "zdědil" po svém slavném předchůdci T. A. Edisonovi. Jako každý génius je nadán nezměrnou fantazií a tvořivostí, které ve spojení s jeho nepraktičností a zmatkářstvím vedou k nečekaným zápletkám a ještě nečekanějším rozuzlením. S dvojicí sourozenců Filipem a Denisou tvoří nerozlučnou partu kamarádů, která zažívá neuvěřitelná dobrodružství ve škole i mimo ni. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: české příběhy; publikace pro děti; Czech stories; children's literature