Ukrajna története : Régiók, identitás, államiság - Fedinec Csilla (1968); Font Márta (1952); Szakál Imre; Varga Beáta; Molnár D. István (Budapest : Gondolat [etc.], 2021)
Ukrajna története
A Kijevi Rusz és régiói (882-1240). - Az Arany Horda (1240-1502). - A lengyel-litván fennhatóság (1340-1569). - A kozákok kora (1569-1654). - A hetmanátus (1654-1764). - Galícia (1772-1918). - Az Orosz Birodalomban (1764-1917). - Szovjet Ukrajna (1917/1922-1991). - A független Ukrajna (1991-2019). - Kronológia.
Keywords: Ukrajna története; Oroszország története; Ukrajna; könyv