Amit a hipertóniáról mindenkinek tudnia kell - Barna István (1954-) ((Az orvos válaszol sorozat,, 2022)
"Több mint 3 millió hipertóniás beteg él Magyarországon. A magas vérnyomás-betegség természete az, hogy némán pusztítja az embert. Sokáig fel sem ismerik, mert alig okoz tüneteket. A rendszeres vérnyomás-ellenőrzés emiatt is fontos, hogy mielőbb felfedezzék a hipertóniát. - Kik és miért hajlamosak arra, hogy a magas vérnyomás ki alakuljon? - Milyen szövődményei vannak a már kialakult betegségnek? - Miként lehet lehet/kell kordában tartani a hipertóniát, hogy a súlyos szövődményeket elkerülje a beteg? - Milyen életmód és gyógyszeres kezelés tanácsolható a betegeknek? A hipertóniaspecialista orvosszerző több évtizedes tapasztalata garantálja, hogy a könyvben szereplő 150 kérdésre a legközérthetőbb és legpontosabb módon kapjon választ az Olvasó! A beteg és az orvos együttműködését ez a könyv nagymértékben segíti, mert tudjuk, hogy a tájékozott beteg már elindult a gyógyulás felé vezető úton!" (Kiadói ismertető)