Šťastná Ježibaba - Vrkoslavová-Ševčíková, Mária; Augustinská, Marta (Perfekt, a.s. Bratislava, 2016)
Čo by ste povedali, keby Červenú čiapočku nezjedol vlk, ježibaba z rozprávky Janko a Marienka by neskončila v peci?... Autorka knihy ŠŤASTNÁ JEŽIBABA, Mária Vrkoslavová ľ Ševčíková, prináša tradičné rozprávky v netradičnom spracovaní. Deti sa stretnú s Rozprávkovým Duchom, so svetom rozprávok v Rozprávkovej krajine. Rozprávky môžu končiť aj inak, ako sú mladí čitatelia zvyknutí. S napätím čakáte, ako bude (ne)známy príbeh pokračovať, a ako sa skončí.
Keywords: literatúra pre deti; rozprávky -- netradičné konce; rozprávky - autorské; pre čitateľov od 8 rokov; slovenská literatúra