Starožitný nábytek (údržba a opravy) - Medková, Eva; Bohmannová, Andrea (SNTL Praha, 1977)
Kniha zoznamuje s údržbou a opravami starožitného nábytku. Úvodná časť je venovaná stručnému popisu jednotlivých slohov, od staroveku až po novú dobu. Ťažiskom knihy sú praktické návody na opravu a údržbu. Sú tu popísané takmer všetky techniky z hľadiska povrchových úprav, oprav a renovácie a uvedené potrebné materiály a náradie. Výklad je sprevádzaný bohatým obrazovým materiálom. Kniha je určená najširšiemu okruhu čitateľov.
Keywords: opravy nábytku; údržba -- umelecké nábytkárstvo