Starožitný nábytek (údržba a opravy) - Medková, Eva; Bohmannová, Andrea (SNTL Praha, 1985)
Kniha zoznamuje s údržbou a opravami starožitného nábytku. Úvodná časť je venovaná stručnému popisu
jednotlivých slohov, od staroveku až po nové doby. Ťažiskom knihy sú praktické návody na opravu a
údržbu. Sú tu popísané takmer všetky techniky z hľadiska povrchových úprav, opravy a renovácie a uvedené
potrebné materiály a náradie. Výklad je sprevádzaný bohatým obrazovým materiálom. Kniha je určená
najširšiemu okruhu čitateľov.
Keywords: umelecké nábytkárstvo -- opravy nábytku, údržba