Svět za tří českých králů Výbor z kronikářských zápisů o letech 1526 - 1596 - Bydžovský, Marek z Florentina; Kolár, Jaroslav (Svoboda Praha, 1987)
Traja českí králi: Ferdinand, Maximilián, Rudolf II.
Vybral, sestavil, k vydání připravil, úvodní stať Marek Bydžovský z Florentina a jeho kronikářske zápisky, studii Svět 16. století a Marek Bydžovský z Florentina.
Keywords: králi českí -- dejiny -- 1526-1596 -- Čechy; Marek Bydžovský z Florentina -- profesor Pražské univerzity, kronikár -- 1540-1612 -- dejiny české -- Čechy; králi, Čechy, kronika