Výroba čalouněného nábytku - Drápela, Jindřich; Prokopová, Helena; Kressa, František (SNTL Praha, 1987)
kniha hovorí o vlastnostiach čalúnených výrobkov, ich klasifikáciu a skúšanie, o materiáloch, konštrukcii čalúneného sedacieho a lôžkového nábytku, technológie výroby čalúneného nábytku a o jeho čistení a udržiavaní. Záver je venovaný predpokladom rozvoja materiálov na výrobu čalúneného nábatku a technológie priemyslovej výroby. Je určená odbornej verejnosti, najmä technikom v prevádzke a ostatným pracovníkom v priemyslovej výrobe nábytku a v ďaľších odvetviach súvisiacich s výrobou nábytku. Bude tiež vhodnou pomôckou študenzom odborných škôl.
Keywords: nábytok -- čalúnený nábytok; textílie; čalúnictvo; výroba nábytku