Hrvati u srednjoj Europi - Kučerová, Kvetoslava (Matica hrvatska, Matica slovačka, 1998)
Kniha predstavuje prvú syntetizujúcu prácu hiostorika o chorvátskej migrácii v 16. stor. i o ekonomickom, sociálnom a kultúrnom postavení Chorvátov v novej domovine.