Hrvati u srednjoj Europi - Kučerová, Kvetoslava; Vrnoga, Lukrecija; Lackovič Croata, Ivan (Matica hrvatska, Matica slovačka Zagreb, 1998)
Kniha predstavuje prvú syntetizujúcu prácu hiostorika o chorvátskej migrácii v 16. stor. i o ekonomickom, sociálnom a kultúrnom postavení Chorvátov v novej domovine.
bibliografia: str. 269-284
registre: str. 285-312
resume v slov. jazyku: str.317-319
Keywords: chorvátska menšina -- Stredná Európa -- 16. stor; menšina chorvátska