Jed nášho milovania - Šimulčíková, Jana, 1937- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2010)
Učiteľka dejepisu Marcela bojuje s vlastnou slabosťou. Jej manžel taxikár a "podnikateľ" si ju vedel natoľko podmaniť, že všetky viny sveta berie na svoje útle plecia. Marcela prechádza svojím peklom, a keď sa konečne vzoprie, zaskočí tým celé okolie