Chováme psy - Barlik, Dušan (Knižnica drobnochovateľa, 1988)
Pes je azda najinteligentnejšie domáce zviera, schopné naučiť sa mnohému. Najmä ak je jeho pán trpezlivý a vie to. Kto len trocha pozná psychiku psa, vie, že najväčšie utrpenie mu spôsobuje nezáujem pána. Cieľom knižky je aj pomôcť psom, pretože informovanosťou ich majiteľov sa môže k lepšiemu zmeniť aj ich život.