Ďaleko od brehu - Fitzgerald, Penelope: 1916-2000 (Štafeta, 1986)
Autorka v tomto románe čerpá zo svojich skúseností, keď bývala na zakotvenom člne na Temži, medzi ľuďmi, ktorí - aspoň na čas - stratili pevnú pôdu pod nohami a žili medzi zemou a vodou - a dostali sa tak trocha mimo spoločnosť...