U starej Freddie (At Freddy's) - Fitzgerald, Penelope: 1916-2000; Červenčíková, Silvia; Castiglione, Eduard: 1923-1983; Mojík, Ivan: 1928-2007; Olexa, Jozef: 1929-; Blažo, Pavol: 1943-; Blažo, Pavol: 1943-; Hanáková, Gabriela (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Dej románu je situovaný do bohémského sveta Tálie a jeho hlavným dejiskom je Divadelná škola v Templi, dôverne nazývaná v divadelných kruhoch Londýna šesťdesiatych rokov "u Freddie"...
Doslov: Poznámka k románu U starej Fred Ie (Jozef Olexa). Prebásnil Ivan Mojík.
Keywords: romány autorské; Fitzgerald, Penelope, rodným menom Penelope Mary Knox (anglická významná spisovateľka romantických a historických románov, poétka, esejistka a životopisec. * 17.12.1916 u starého biskupského paláca Lincoln, Anglicko - 28.04.2000 Londýn, Anglicko); Olexa, Jozef (slovenský vysokoškolský pedagóg, anglista, prekladateľ z angličtiny. * 1929 Slovensko -); Mojík, Ivan (slovenský básnik - nadrealista, prekladateľ. Nar. 02.11.1928 Turzovka, Slovensko - 18.04.2007 Bratislava, Slovensko); spoločenské romány; divadelné prostredie; Divadelná škola v Templi; romány o láske; próza; anglická literatúra - texty; Castiglione, Eduard (bol slovenský redaktor, prekladateľ a propagátor anglickej, americkej a talianskej literatúry. * 10.07.1923 Hlohovec, Slovensko - 14.07.1983 Bratislava, Slovensko); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -)