Jako žena nula (Come donna, zero) - Fiumi, Luisella: 1924-; Vajčnerová, Marie; Gottpreisová, Gabriela; Janský, Vladimír: 1910-1986; Krejčí-Jíchová, Alena: 1948- (Práce Praha, 1979)
Známa talianska humoristka je podľa svojich vlastných slov okrem manželky, matky a dcéry tiež novinárkou. S humorom opisuje svoje rodinné problémy. Jej rozmarne prezentovaná analýza rodinného spolužitia sa sebeironizujícím názvom "Ako žena nula", ktorá mala veľký úspech u talianskych čitateľov, určite zaujme a pobaví aj našich čitateľov...
Keywords: Fiumi, Luisella (známa talianska humoristka pôvodom z Terstu, dnes žije v Miláne. Obľubu si získala predovšetkým publikovaním v humoristických rubrikách významných talianskych novín a časopisov; romány autorské; realistické romány; humoristické romány; rodinné prostredie; humor talianský; próza; talianská literatúra - texty; Janský, Vladimír (bol český výtvarník, grafik, typograf, prekladateľ. * 23.07.1910 Týniště nad Orlicí, Česko - 08.09.1986 Česko); Krejčí-Jíchová, Alena (česká prekladateľka z taliančiny, nakladateľská redaktorka. Zameriavala sa predovšetkým na diela autorov 20. storočia, od 90. rokoch sa venuje hlavne prekladom literatúry pre mládež. * 23.05.1948 v Letovicích, Česko -)