Estella (Estella) - Florian, Jean Pierre Claris de: 1755-1794; Wursterová, Alica: 1949-; Gáfriková-Slavkovská, Gizela: 1945-2014; Wursterová, Alica: 1949-; Štanclová, Kamila: 1945-; Štanclová, Kamila: 1945-; Šulc, Daniel (Bratislava Tatran, 1977)
Pastorála s romantickou atmosférou, typickou pre koniec 18. storočia.
Doslov: Jean-Pierre Claris de Florian (Alica Wursterová). Verše prebásnila (Gizela Slavkovská).
Keywords: poviedky autorské; historické poviedky; 18. stor; realistické poviedky; poviedky o láske; Florian, Jean Pierre Claris de (bol francúzsky básnik a spisovateľ romantických románov. * 06.03.1755 v zámku v Florian, neďaleko Sauve, Francúzsko - 13.09.1794 Paríž, Francúzsko); Štanclová, Kamila (slovenská výtvarníčka, maliarka. Venuje sa maľbe, voľnej grafike, návrhom na poštové známky a knižnej ilustrácii. * 26.03.1945 vo Zvolene, Slovensko -); próza; francúzska literatúra - texty; Gáfriková-Slavkovská, Gizela (bola slovenská poetka, literárna historička. Jej manželom je literárny historik Michal Gáfrik. * 20.10.1945 Banská Bystrica, Slovensko - 06.03.2014 Bratislava, Slovensko); Štanclová, Kamila (slovenská výtvarníčka, maliarka. Venuje sa maľbe, voľnej grafike, návrhom na poštové známky a knižnej ilustrácii. * 26.03.1945 vo Zvolene, Slovensko -)