Citová výchova : (Ľ Éducation sentimentale) - Flaubert, Gustave: 1821-1880 (Svetová tvorba, 1967)
Citová výchova zobrazuje život parížskej buržoázie v polovici 19. storočia. Na osude zámožného mladíka, ktorý sa vyžíva v milostných túžbach a dobrodružstvách, v romantických snoch a diletantských pokusoch o osobné uplatnenie, je podaná kritika meštiackeho životného štýlu, jeho pokrytectva a prázdnoty.