Salambo (Salammbô) - Flaubert, Gustave: 1821-1880; Felix, Jozef: 1913-1977; Chytilková, Ludmila: 1941-; Silberhornová-Radičová, Evelína (Tatran Bratislava, 1974)
Dielo klasika francúzskeho realizmu Salambo je historický román, odohrávajúci sa v Kartágu po púnskej vojne. Ústrednou dejovou líniou je láska vodcu vzbúrencov Lýbijčana Matha a Hamilkanovej dcéry Salambo.
Poznámky.
Keywords: romány autorské; historické romány; 19. stor; spoločenské romány; romány o láske; próza; francúzska literatúra - texty; Flaubert, Gustave (bol francúzsky spisovateľ, predstaviteľ naturalizmu. Študoval právo v Paríži, ale pre epileptické záchvaty školu nedokončil. * 12.12.1821 Rouenl, Francúzsko - 08.05.1880 Rouenl, Francúzsko); Felix, Jozef (slovenský literárny vedec, kritik, prekladateľ, 27.5.1913 Ružomberok - 14.4.1977 Bratislava)